Röwa GENIO - een combinatie van design en ergonomie

Het Genio-principe - een gevoelige dialoog

Het tijdloze bed Genio overtuigt door zijn heldere en functionele design. Zijn uniciteit ligt in de vele vormgevingsmogelijkheden en in de werking van de ondervering: deze bestaat uit een hightechweefsel dat volgens een gepatenteerde methode in een aluminium frame is gespannen. De lichte en intelligente ondervering reageert als een gevoelige sensor op het lichaam van de slaper – op gewicht, lichaamsvormen en houdingsveranderingen. Door de speciale breitechniek reageert het innovatieve weefsel altijd met de juiste intensiteit en biedt het afhankelijk van de eisen puntelastische ondersteuning of geeft het mee.

Ergonomisch individueel - de Genio-lordosemodule

Vooral in de lordosestreek, dus rond de lendenwervelkolom, kan de Genio-ondervering nog individueler aan het lichaam aangepast worden. De geïntegreerde lordosemodule is horizontaal en verticaal instelbaar en draagt zodoende bij aan de ondersteuning van de onderste lendenwervel. De rug wordt merkbaar ontlast en kan zich ontspannen.

De Genio-matrassen

Samen met de afgestemde matrassen vormt Genio een innovatief systeem dat op intelligente en effectieve wijze aan de ergonomische eisen voldoet. De matrassen zijn zowel optisch als technisch op het puristische bed afgestemd. Door het wasbare of wollen overtrek zijn ze huidvriendelijk en soepel en bieden ze een zeer hoog ligcomfort. De matraskern, verkrijgbaar in pocketveerkern, koudschuim of visco, past perfect bij de Genio-ondervering voor de betere aanpasbaarheid aan het lichaam.

De nieuwe stoffencollectie

Genio kan zich niet alleen aan het lichaam, maar ook aan de persoonlijke smaak aanpassen. Genio kan namelijk altijd volledig individueel worden vormgegeven – afgestemd op de eigen leef- en woonsituatie.
Bijvoorbeeld door het grote aanbod voortreffelijke meubelstoffen en door het eenvoudig afnemen van de stoffen hoezen.

Omdat elk mens anders is

Afhankelijk van de smaak en woonsituatie zorgen verschillende pootvarianten, de keuze aan stoffen en kleuren en de vrij naar wens positioneerbare achterwand of het wandboard voor de perfecte afstemming.

Genio - handgemaakt in Duitsland.

Elke Genio wordt in onze fabriek in Zuid-Duitsland als uniek exemplaar gemaakt. Met de hand en met een flinke portie hightech. Er wordt gerabat, geschroefd, gespannen, geknipt, ingeregen... In totaal zijn er ongeveer 50 processen alvorens een Genio verzendklaar is. Men zou bijna geneigd zijn om voor zo'n innovatief product als Genio het ietwat traditionele woord “solide“ te gebruiken.